bellennederland

Hoe Outlook-Foutcode 0x800ccc78 te Repareren?

Outlook is een populaire e-mailclient die wereldwijd door miljoenen mensen wordt gebruikt. Net als elke andere software kan het echter soms technische problemen of fouten tegenkomen. Een dergelijke fout is de Outlook-foutcode 0x800ccc78, die kan voorkomen dat gebruikers e-mails verzenden of ontvangen. In deze blogpost zullen we u helpen deze foutcode op te lossen en uw Outlook weer soepel te laten werken.

Wat is Outlook-foutcode 0x800ccc78?

Outlook-foutcode 0x800ccc78 is een veelvoorkomende fout die optreedt wanneer er een probleem is met de SMTP-serverinstellingen. SMTP staat voor Simple Mail Transfer Protocol en wordt gebruikt om e-mails te verzenden vanaf uw e-mailclient. Wanneer de SMTP-serverinstellingen onjuist zijn, kan Outlook geen e-mails verzenden en verschijnt de foutcode 0x800ccc78.

Hoe Outlook-foutcode 0x800ccc78 te repareren?

Er zijn verschillende methoden om Outlook-foutcode 0x800ccc78 op te lossen. Hier zijn enkele van de meest effectieve:

Methode 1: controleer de SMTP-serverinstellingen

De eerste stap is het controleren van uw SMTP-serverinstellingen. Volg hiervoor deze stappen:

 • Open Outlook en ga naar Bestand > Accountinstellingen > Accountinstellingen.
 • Selecteer het e-mailaccount dat u de fout geeft en klik op “Wijzigen”.
 • Klik in het volgende venster op “Meer instellingen”.
 • Ga naar het tabblad “Uitgaande server” en vink het vakje aan met de tekst “Voor mijn uitgaande server (SMTP) is authenticatie vereist.”
 • Ga naar het tabblad “Geavanceerd” en controleer of het poortnummer van de uitgaande server (SMTP) is ingesteld op 587.
 • Klik op “OK” en vervolgens op “Volgende” om de wijzigingen op te slaan.

Methode 2: Controleer antivirussoftware

Soms kan antivirussoftware de SMTP-serverinstellingen van Outlook verstoren, waardoor de foutcode 0x800ccc78 verschijnt. Om dit op te lossen, probeert u uw antivirussoftware tijdelijk uit te schakelen en te kijken of het probleem dan verdwijnt. Als dit het geval is, moet u mogelijk uw antivirusinstellingen aanpassen om Outlook toe te staan e-mails te verzenden.

Methode 3: Outlook herstellen

Als de bovenstaande methoden niet werken, kunt u proberen uw Outlook-installatie te herstellen. Volg hiervoor deze stappen:

 • Sluit Outlook en ga naar het Configuratiescherm.
 • Klik op “Programma’s en onderdelen” en selecteer “Microsoft Office”.
 • Klik met de rechtermuisknop op “Microsoft Office” en selecteer “Wijzigen”.
 • Kies de optie “Repareren” en volg de instructies op het scherm.
 • Zodra de reparatie is voltooid, opent u Outlook en controleert u of de foutcode 0x800ccc78 verdwenen is.

Methode 4: Neem contact op met de klantenservice van Outlook

Als geen van de bovenstaande methoden werkt, kunt u contact opnemen met de klantenservice van Outlook voor verdere hulp. Ze kunnen u helpen het probleem te diagnosticeren en op te lossen, of u door meer geavanceerde stappen voor probleemoplossing leiden.

Concluderend, Outlook-foutcode 0x800ccc78 is een veelvoorkomend probleem dat kan worden opgelost door de methoden te volgen die in dit blogbericht worden beschreven. Door uw SMTP-serverinstellingen te controleren, antivirussoftware uit te schakelen, Outlook te repareren of contact op te nemen met de klantenservice, kunt u uw e-mailclient weer soepel laten werken.

Leave a Reply

Your email address will not be published.